zentrada & TradeSafe FAQ

 

Mit kínál nekem az ingyenes zentrada-tagság ?

Hogyan működik a rendelésbonyolítás a zentrada-n a TradeSafe-fel?

Milyen plusz szolgáltatásokat nyújt nekem a Prémium-tagság?

Kell-e jutalékot fizetnem ?

Ki lehet tagja a zentrada.network-nek ?

Hogy találom meg leggyorsabban a legjobb ajánlatokat ?

Mit nyújt nekem a zentrada eMail-Info szolgáltatás ?

Milyen biztonságot kapok a zentrada&TradeSafe rendelések során ?

Biztonságban van-e a pénzem a TradeSafe-nél ?

Mit tegyek szállítási problémák esetén ?

Hogy működik a TradeSafe-Rendelésbonyolítás ?

Miért nem tudok a zentrada-n egy lépésben rendelni ?

Hogy kapom vissza a pénzemet utólagos kedvezményeknél ?

Hogy tudok leghatékonyabban utánrendelni ?

Hogy működik a vásárlás külföldről ?

Hogy kommunikálok a külföldi felkínálóval ?

Hogy tudok külföldről áfa nélkül vásárolni ?

Hogy tudok én is a zentrada-n keresztül terméket felkínálni és eladni ?

Hol tudom a belépési adataimat aktualizálni ?Mit kínál nekem az ingyenes zentrada-tagság?

Egész Európából vezető beszállítók termékeit megkeresni, árakat összehasonlítani és a TradeSafe-Rendelésbonyolításon keresztül, kockázat és nyelvtudás nélkül árut beszerezni. 

A zentrada.Team dolgozói és irodái 7 európai országban munkaidőn belül szívesen állnak rendelkezésre mindennemű információval kapcsolatban. Minden országban saját anyanyelven, így Magyarországon is magyar nyelvű ügyfélszolgálattal tud kapcsolatba lépni.

vissza

Hogyan működik a rendelésbonyolítás a zentrada-n a TradeSafe-fel?

A TradeSafe egy egyedülálló rendelésbonyolítási szolgáltatás a vásárlók részére a zentrada.network-n, melyet a zentrada.network GmbH & Co KG anyacége a Schimmel Media Verlag GmbH & Co KG üzemeltet. Az Ön zentrada-tagságával automatikusan jogosult a TradaSafe szolgáltatásra is.

A TradeSafe a nemzetközi nagykereskedelem igényeire lett kifejlesztve és 100% biztonságot nyújt Önnek kereskedelmi üzletkötéseihez minden nagyságrendben egész Európában kizárva ezzel az internetes csalás minden lehetőségét.

HU-TradeSafe-Buyer-Protection

A TradeSafe 3 egyszerű elv alapján garantálja Önnek a lehető legnagyobb megelégedést és biztonságot.

 • Gyűjtse össze a zentrada.network piacterein és shopjaiban a megvásárolni kívánt termékeket
 • Küldje el a TradeSafe-n keresztül a kosár tartalmát a felkínálónak, mint ajánlatkérés
 • Válaszként egy a felkínálóra nézve kötelező érvényű Rendelési ajánlat érkezik, mely tartalmazza a szállíthatóságot, szükség esetén az áfát, a szállítási költséget és a rendelési határidőt.
 • Rendeljen a TradeSafe-portálon keresztül, ezt követően kap egy dokumentációt, mely alapján teljesíti a tranzakciós összeg kifizetését TradeSafe számlájára.
 • A TradeSafe az összeg beérkezését követően kiszállítási megbízást ad felkínáló felé, melyet ő a csomag elküldése után a rendszerben visszaigazol.
 • Önnek 10 munkanapja lesz ellenőrizni és igazolni a szabályszerű szállítást és a számla átvételét, vagy a TradeSafe rendszerén keresztül jelentsen problémát a felkínáló felé történő kifizetés leállításának érdekében.
 • A TradeSafe-Team a lehető leggyorsabban keres megoldást a jelzett problémára, a probléma megoldás bonyolításában Önnek a magyar nyelvű ügyfélszolgálat fog segíteni.

 • A felkínálók kötelezve vannak a legjobb ár megadására
  HU-BestPrice-Garantie
  A TradeSafe-bonyolítással nem csak egy 100%-os vásárlói védelmet és szolgáltatást garantálunk Önnek, hanem a vásárlás időpontjában a felkínáló által megadott legjobb termékárat
  Amennyiben a felkínálói-feltételek ellenére Ön ár hátrányt észlel, jelezze a sikeres kiszállítás igazolása előtt és mi gondoskodunk annak visszatérítéséről.
   
vissza

Milyen plusz szolgáltatásokat nyújt nekem a FreeD!-tagság?

Hasonlóan, mint az amazon Prime a zentrada-FreeD! kínálja Önnek az első szállítási átalányt a nagykereskedelemben a *résztvevő bel- és külföldi felkínálóktól kedvező 13.500,-HUF negyedéves díjért.

A FreeD!-tagság bármikor felmondható írásban az aktuális futamidő lejárta előtt.

vissza

Kell-e jutalékot fizetnem?

Nem – a zentrada és a TradeSafe, valamint a Vásárlói-védelem a vásárlók részére jutalékmentes és a Basic-tagság keretén belül egyéb díjaktól is mentes.

vissza

Ki lehet tagja a zentrada.network-nek?

Mindenki, aki céggel, vállalkozással, vagy önálló adószámmal rendelkezik.

A zentrada.network-n a Fogyasztóvédelmi Törvények felhasználása kizárt.
vissza

Hogy találom meg leggyorsabban a legjobb ajánlatokat?

Használja egyszerűen a kereső-funkciót a megfelelő kereső-kifejezés beírásával.

Ha termékötleteket és új trendeket keres használja a Termékcsoport összesítőt a bal oldali oszlopban, vagy az Ön témájának megfelelő Vásárlók-Világa kategóriát.  .

vissza

Mit nyújt nekem a zentrada eMail-Info szolgáltatás?

Naprakészen informálásra kerül a legfontosabb ajánlatokról és témákról. A zentrada-n lehetősége van „Alerts“ (figyelmeztetőt) beállítani eladóra, márka nevekre és kereső kifejezésekre vonatkozóan, hogy ezek alapján automatikusan értesüljön az új ajánlatokról e-mailen keresztül. A hírlevél szolgáltatás karbantartójában a MyZentrada alatt a szolgáltatások személyre szabható vagy deaktiválható. Amennyiben e-mailjeinket nem tudjuk kézbesíteni, a kézi reaktiválásig e-mail címe az e-mail-küldéshez deaktiválásra kerül.
 

vissza

 

Milyen biztonságot kapok a zentrada&TradeSafe rendelések során?

A TradeSafe rendelés- és fizetésbonyolítás anyagi biztonságot nyújt Önnek, garantálja a tranzakció korrekt lebonyolítását, és védelmet biztosít az internetes csalások ellen.

Probléma jelentés esetén pénzének kifizetése az eladó felé azonnal zárolásra kerül és egy zentrada/TradeSafe munkatárs közvetítőként segít a megoldásban. Az egyedülálló TradeSafe bonyolítási szolgáltatás a felkínálót és a vásárlót is támogatja és kockázat mentes üzletkötéseket kínál tekintet nélkül a különböző nyelvekre, különösen az egyéb ÁSZ feltételekre és az országok jogszabályaira .
vissza

Biztonságban van-e a pénzem a TradeSafe-nél?

A TradeSafe a tranzakciók kifizetését a Rendelésbonyolítás során a saját üzletkötés közvetítési megbízásaként bonyolítja kezességvállalással a TradeSafe-ÁSZF-nek és a TradeSafe-szabályoknak megfelelően.

A biztonság növelése érdekében a TradeSafe-t a zentrada anyavállalata a Schimmel Media Verlag GmbH & Co KG üzemelteti. Rendelkezik a szükséges 500.000 Euro felelősségi tőkével és hosszú évek óta sikeres a piacon.

Pénze a TradeSafe-n keresztül egy „tulajdoni-társaságban“ nagyobb üzleti kockázat nélkül lesz kezelve és ezáltal a kibővített személyes kezességvállalás mellett az üzemeltető részéről a lehető legjobban védve üzleti kockázatok ellen és gyakran jobban biztosítva, mint a beszállító részéről.
vissza

Mit tegyek szállítási problémák esetén?

Amennyiben rendelése 10 munkanapon belül a kiszállítási igazolás után nem érkezik meg, vagy a kiszállított áru nem a rendelés szerint érkezett meg, abban az esetben a megadott határidőn belül jelentsen problémát az erre a célra kialakított linken keresztül az Ön TradeSafe-fiókjában.

Rendelésének kifizetése és elszámolása leállításra kerül és TradeSafe munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a problémát és a megoldást Önnel megbeszélje.
vissza

Hogy működik a TradeSafe-Rendelésbonyolítás?

A nagykereskedelmi rendelésbonyolítás merőben különbözik a magán vásárlásoktól és az egyedülálló TradeSafe Rendelésbonyolítás a lehető legjobban erre került kialakításra.

 • - Gyűjtse össze a termékeket a Kosarába a zentrada-Shopokból és Salesroomokból
 • - A TradeSafe Kosár-karbantartójából indítson egy nem kötelező érvényű ajánlatkérést a felkínáló felé, továbbá a Chat funkcióban további kérdéseket, vagy ár elképzeléseket közölhet a felkínálóval.
 • - A felkínáló összeállítja Önnek a kötelező érvényű ajánlatát, amely tartalmazza a termékek szállíthatóságát, a szállítási időt, a szállítási költséget és az áfa kezelésre vonatkozó információkat (pl. a közösségi adószám ellenőrzése)
 • - Ön e-mailen keresztül értesítésre kerül, ezt követően ellenőrzi a rendelési ajánlatot, a TradeSafe-n keresztül rendel és a tranzakció összegét átutalással, hitelkártyával… kifizeti a zentrada/TradeSafe részére. A TradeSafe az összeg beérkezését követően megbízza a felkínálót a kiszállítással és megőrzi az Ön pénzét a sikeres szállítási igazolásig.
 • - A kiszállítási igazolást követő 10 napja van a TradeSafe- Rendelésbonyolításon belül a sikeres szállítást igazolni, vagy problémát jelenteni, ellenkező esetben a tranzakció automatikusan elszámolásra kerül. A felkínáló számláját a kiküldött csomagnak tartalmaznia kell.
 • - Lehetséges problémákat feltétlen időben a rendszer Probléma-jelentése linkén keresztül jelentse. A kifizetés leállításra kerül és felvesszük Önnel a kapcsolatot a megoldás érdekében.
vissza

Miért nem tudok a zentrada-n egy lépésben rendelni?

A nagykereskedelmi rendelések bonyolítása komplikáltabbak és összetettebbek, mint a magán vásárlások bonyolítása, ezért nem összehasonlíthatók. Az elégedett bonyolítás érdekében fontos, hogy az összes nyitott kérdések még a rendelés előtt tisztázásra kerüljenek.

Szállítható mennyiség, szállítási idők, szállítási költségek, esetenként mennyiségi kedvezmény és áfa-kezelés (külföldi rendelés esetén – közösségi adószám) tapasztalataink alapján csak egy aktuális lekérdezésen keresztül lehetséges egy személyre szabott kötelező érvényű rendelési ajánlattal. A rendelési eszköz csak így definiálható és így tudjuk a TradeSafe keretein belül biztonsággal garantálni.
vissza

Hogy kapom vissza a pénzemet utólagos kedvezményeknél?

Amennyiben pl. hiányzó mennyiség következtében utólagos kedvezmény kerül megállapításra, a TradeSafe szeretné ezt a jóváírást Önnek amilyen gyorsan csak lehet visszatéríteni.

A jóváírásból keletkezett összeg alapbeállításként bekerül a zentrada-Konto-jába, és szabadon dönthet róla, hogy kéri-e visszautalni az Ön bankszámlájára, vagy itt tartja a zentrada-Konto-ján ("virtuális számla"), hogy a következő, bármelyik cégnél leadott, új rendelése során beszámításra kerüljön. Ha a Konto-ján tartja, akkor nincs teendő vele, a rendszer automatikusan fogja kezelni (utalásnál kérjük figyelembe venni, azonnali online fizetésnél a rendszer automatikusan levonja).

Ha szeretné visszautaltatni a jóváírás összegét, akkor a Myzentrada oldalon a Vásárlások karbantartása alatt a Számla számom menüpontban először meg kell adnia a számlaszámát ahova az összeget kéri visszautalni (SEPA-formátumban IBAN-nal és BIC (Swift) kóddal). Ezt követően a Vásárlások karbantartása alatt a Konto áttekintése menüpontban kérheti a kifizetést, ha rákattint a Kifizetés linkre.
A bankszámlájának megadásakor beállíthatja a jövőben keletkező jóváírások automatikus kifizetését. Ehhez pipálja ki a bankszámla adatai alatt található funkciót és az jóváírások összege automatikusan, további teendő nélkül visszatérítésre kerülnek. A jóváírások hetente többször kerülnek átutalásra. A banki adatok kizárólag visszafizetésre szolgálnak.

vissza

Hogy tudok leghatékonyabban után rendelni?

Normális körülmények között a zentrada.network-ről rendelt árut rövid időn belül továbbadja, jogos igény, hogy ezeket különböző beszállítóktól minél gyorsabban és egyszerűbben után rendelje.

A zentrada-n és a TradeSafe-n keresztül sok helyen lehetősége van, hogy „régi“ ajánlatkéréseket, ajánlatokat, és szállításokat felújítson, és a még szállítható termékeket Kosárba helyezze, kibővítse és egy új ajánlatkéréssel a rendelési folyamathoz újra indítsa.

 • - A TradeSafe-Rendelésbonyolítási portálon megtalálja a részleteket a lejárt ajánlatkérésekhez, ajánlatokhoz és rendelésekhez és egy kereső funkció segítségével termékre vonatkozó kereső szavak szerint keresni is tud.
 • - A MyZentrada Vásárlói-Cockpit-ban talál egy örök listát minden eddig megrendelt és még szállítható termékről felkínálótól függetlenül.
 • - A Vásárlói-Cockpit-ban közvetlen hozzáférése van a felkínálóhoz és ott látja az összes megrendelt termék listáját, hogy azokat más termékeket felvehesse rendelésbonyolításra a kosarába.
 • - A felkínálók Shopjában és Salesroomjában talál egy linket, amely tartalmazza személyes utórendelési listáját az összes már megrendelt és még szállítható termékről.
vissza

Hogy működik a vásárlás külföldről?

A zentrada biztosítja Önnek a hozzáférést az érdekes felkínálókhoz egész Európából és a TradeSafe-fel egyúttal biztosítja a kockázatmentes, egyszerű rendelésbonyolítást. A TradeSafe – Rendelésbonyolítás Önnek külföldi felkínáló esetén ugyanúgy bonyolódik, mint a belföldi vásárlás esetén. És természetesen a zentrada-Team szívesen áll a rendelkezésére Magyarországon is magyar nyelvű ügyfélszolgálatával. A felkínáló a teljes kommunikációt automatikusan az anyanyelvén fogja megkapni és probléma jelentésével az adott nyelvű országos irodánk foglalkozik. A Chat-üzeneteknél használja anyanyelvét.

Fontos: Adja meg közösségi adószámát a TradeSafe-rendszerben, hogy áfa-mentesen vásárolhasson Európából.
vissza

Hogy kommunikálok a külföldi felkínálóval?

A TradeSafe-bonyolítás automatikusan a mindenkori üzleti partner nyelvén történik. Az Ön Chat-bejegyzéseit kérdéseivel és válaszaival gombnyomásra lefordíthatja.

A termékekre vonatkozó kérdéseihez és a nagyobb rendelések speciális bonyolításához a zentrada/TradeSafe dolgozói az Ön országában szorosan együttműködve külföldi munkatársaival, telefonon szívesen állnak rendelkezésére.
vissza

 

Hogy tudok külföldről áfa nélkül vásárolni?

Európán belül elegendő cége érvényes közösségi adószáma, hogy a külföldön keletkezett áfa-t és annak nehézkes visszaigénylését megspórolja.

Az közösségi adószámot a helyi adóhivatalban szerezheti be. Kérjük, adja meg közösségi adószámát és a hozzá tartozó hivatalos cég nevet és címet a zentrada hozzáférési- és számlázási adataiban. Külföldi felkínáló esetében győződjön meg arról, hogy a rendelési ajánlat tartalmazza az áfa-mentességet.
vissza

Hogy tudok én is a zentrada-n keresztül terméket felkínálni és eladni?

Informálódjon a zentrada oldal alján található „Információk eladók számára“ linken keresztül, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, hogy megtalálja az Önnek legoptimálisabb termékforgalmazási lehetőséget és reklámot a zentrada.network-n.

vissza

Hol tudom a belépési adataimat aktualizálni?

A MyZentrada – Vásárlói-Cockpit-on belül találja a „ zentrada-Account“ menüpontot fent jobbra és alatta a linket a belépési adatok módosításához. Kérjük, győződjön meg róla, hogy az üzletbonyolításokhoz az Ön e-mail címe mindig aktuális és a TradeSafe-bonyolításhoz a számlázási- és szállítási cím a valóságnak megfelelő.


vissza